Ratio Research

Specialist in criminaliteitsanalyse

banner_eye

Bureau voor criminaliteitsanalyse
Ratio Research is een onafhankelijk bureau voor criminaliteitsanalyse. Enerzijds voert Ratio Research analyses en beleidsonderzoek uit naar criminaliteits- en integriteitsvraagstukken. Anderzijds geven wij training in criminaliteitsanalyse en methoden van criminologisch onderzoek. Daarbij bieden wij individuele coaching aan criminaliteitsanalisten, criminologisch onderzoekers en -adviseurs.

Opdrachten met een integraal en geïntegreerd karakter
Tot de opdrachtgevers van Ratio Research behoren op landelijk niveau: onderdelen van diverse ministeries, belastingdienst, universiteiten en de politieacademie. Op lokaal niveau voeren wij analyse- en opleidingsopdrachten uit voor politie-eenheden, gemeenten en OM. Deze opdrachten kennen veelal een integraal en geïntegreerd karakter. Dit houdt in dat Ratio Research haar adviezen richt aan diverse partners in het veiligheidsbeleid en dat ook onze trainingen een geïntegreerde focus hebben.

Oprichting
In 2008 is Ratio Research opgericht door Ilse de Groot vanuit de behoefte om kwalitatief hoogstaand onderzoek te combineren met het opleiden van criminaliteitsanalisten en -onderzoekers. Alle criminaliteits- en integriteitsonderzoeken, tactische criminaliteitsanalyses en trainingen die Ratio Research uitvoert, vinden plaats onder haar supervisie. Ilse is opgeleid als psycholoog. Voordat zij Ratio Research oprichtte, werkte zij achtereenvolgens als criminaliteitsanalist bij Defensie en Politie en als criminologisch onderzoeker bij een gerenommeerd onderzoeksinstituut.

Medewerkers
Onze organisatie bestaat uit een vaste kern van vijf onderzoekers en analisten. Om zo flexibel mogelijk aan te sluiten bij de wensen van onze opdrachtgevers maken wij daarnaast gebruik van een pool van jonge talenten en ervaren deskundigen. Daarmee kunnen we de inzet van specifieke kennis en ervaring aan iedere opdracht aanpassen. De onderzoekers en analisten die wij inzetten, zijn criminologen met ervaring in de veiligheidszorg en criminaliteitsanalyse. De trainers die wij inzetten zijn werkzaam als criminaliteitsanalist of expert in voor analisten relevante deelgebieden.

© Copyright - Ratio Research